O NAŠEM PROGRAMU - Asocijacija Montessori Srbija - AMS
9342
page-template-default,page,page-id-9342,theme-bridge,woocommerce-no-js,ajax_fade,page_not_loaded,,vertical_menu_enabled,qode-title-hidden,columns-3,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-4.12.1,vc_responsive

O Našem Programu

Marija Montessori

Marija Montessori je verovatno najpopularnije ime u isandrednih intelektualnih sposobnosti.

maria-montessori

ZAJEDNICA MALE DECE – Razdoblje od rođenja do 3 godine

U razdoblju od rođenja do 3. godine dete upija potpuno pojmove, nesvesno, bez razlikovanja i odrasli imaju samo indirektni pristup umu deteta. Dete svojim osećajima upija sve nesvesno, bez izabiranja, neumorno i neograničeno. Od rođenja su deca motivisana za upoznavanje sa okolinom i za otkrivanje dosega vlastitog delovanja.

Dečija kuća Razdoblje od 3 do 6 godina

Marija Montessori je postavila izuzetno stroga merila za izgled enterijera i eksterijera (okoline) i ponašanje odraslih u Montessori Dečijoj kući. Enterijer i eksterijer je primeren potrebama deteta nudi sve što Marija Montessori zove pripremljenom okolinom. Ona igra ključnu ulogu u razvoju deteta.

Dnevni boravak od 6 do 12 godina

Deca dobijaju od vodiča dnevnik za vođenje beležaka o svakodnevnim aktivnostima, čime im je omogućeno da prate svoje aktivnosti i da za njih budu odgovorna. Razvijaju lični potencijal sopstvenim trudom.

Naše metode